2011-02-24 13:13:31• hírek • Póti Orsolya

Tervek vannak...

Gheorghe Molnar, a G.M. Zamfirescu Kulturális Központ igazgatója sajtótájékoztató keretében számolt be az idei rendezvényekről és tervekről. A központ továbbra is megszervezi a több napos dzsessz, rock és karácsonyi fesztivált, valamint a városnap szervezése is az ő feladatuk.

Még nem tudni, hogy milyen zenekarok biztosítják az idei rendezvények hangulatát, de a szervezőkben már megszületett az elképzelés, és tesznek arról, hogy a közönség idén is jól érezze magát, legyen szó dzsessz, pop vagy rockkoncertekről. A G.M. Zamfirescu Kulturális Központ által szervezett rendezvényeken tavaly összesen 24.000-en vettek részt, és mintegy 120 együttest láthattunk színpadon.

A nagyobb fesztiválokra - városnap, dzsessz és rock fesztivál - rendezvényenként 150.000 lej áldoztak a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal támogatásával - mondta el Molnar Gheorghe, a G.M. Zamfirescu Kulturális Központ vezetője.

A csütörtöki sajtótájékoztatón megtudtuk: a kulturális központ vezetősége ebben az évben is a már megszokott rendezvényekre készül. Az egy estés koncertek mellett a májusi akusztikus gitár fesztivál, a városnapi rendezvény, valamint a nyári dzsessz és rock fesztiválok, illetve az évzáró Christmas Fest megszervezését tervezik. A szervezőknek elképzeléseik már vannak, de még nem tudják, pontosan mekkora összeg áll rendelkezésükre a költségek fedezéséhez, ezért nem tértek ki konkrétumokra.

Egyesek úgy vélik, hogy egyes rendezvények, mint például a dzsessz fesztivál megszervezése fölösleges, és értelmetlennek látják több tízezer lejt kiadni ezekre. A kulturális központ vezetősége viszont más véleményen van, számukra fontos, hogy minőségi zenét, színvonalas produkciót hozzanak Szatmárnémetibe, még akkor is, ha eleinte kevesen érdeklődnek ezek iránt. „Úgy vélem a dzsesszkoncerteket továbbra is meg kell szervezzük, azért, hogy minőségi zenét ismertessünk meg a szatmári közönséggel. Ha idővel hozzászoknak a dzsesszfesztiválokhoz, felfigyelnek ezekre, a későbbiekben egyre nagyobb lesz a közönségünk." - fejtette ki Molnar.

Maria Magdalena Matei, a központ sajtóreferense elmondta, hogy a központ kapcsolata nagyon jó más kulturális intézményekkel, sikerül sokszor eredményesen együttműködniük, és remélik a jövőben is sikeres lesz az együttműködés. Mint kiderült az intézmény továbbra is a jelenlegi épületben fog működni, de idővel költözniük kell - a tervek szerint a Szakszervezetek Művelődési Házába.



Az idei tervekről tájékoztatták a sajtóorgánumok képviselőit
Az idei tervekről tájékoztatták a szatmári sajtó képviselőit


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: